PERHATiAN

Adalah dimaklumkan bahawa tidak semua artikel didalam blog ini adalah dari karya saya, ada sesetengahnya (yg bertanda *) diambil dari blog lain untuk renungan bersama.
Terima Kasih.

Thursday, June 19, 2008

Doa pengampunan dosa....

Assalamualaikum kengkawan semua.....

Alhamdulillah bertemu lagi kita kali ini dan semoga kalian sentiasa berada dibawah lindungan Allah swt hendaknya......

Sudah sekian lama kiranya aku tidak menulis disini bukanlah kerana apa-apa.... cuma aku terlupa katalaluan aku.... dan setelah berusaha dengan berbagai usaha termasuklah bermunajat terhadapNya.... akhirnya.....dapat lak jugak aku mengingati semula kata laluan itu..... dgn kuasa Nya...... tak nak jadi macam Abby punya blog....kesian dia...kesian dia....terdelete blognye yang comel lote tu.... Buat masa ni rasanya tak ade ape yg nak aku celotehkan cuma nak hadiahkan kengkawan sedikit doa pengampunan dosa bagi membersihkan rohani kite.....


wassalam!

"Ya Allah. Engkaulah Tuhanku tiada Tuhan yang disembah melainkan Engkau, Engkau telah menjadikan aku dan aku hamba-Mu. Dan sentiasalah aku dalam genggaman-Mu dan ketetapan-Mu. Tiada kesanggupanku, aku akui nikmat-Mu atasku dan aku akui dosaku maka ampunilah dosa-dosaku kerana tiada yang dapat mengampuni dosa-dosa itu melainkan Engkau. Aku berlindung diri kepada-Mu daripada kejahatan yang telah aku lakukan."

Ungkapan berhikmah Saidina Abu Bakar r.a

Ungkapan berhikmah Saidina Abu Bakar r.a
"sesungguhnya berdiri iblis dihadapanmu, jiwa berada disebelah kananmu, nafsu pula disebelah kirimu, dunia berada dibelakang mu, semua anggota tubuh disekitarmu, sedangkan Allah 'Azzawajalla berada di atasmu.... Maka menghasutlah sang iblis laknatullah kepadamu agar meninggalkan agama mu, jiwa pula mendorong mu kearah maksiat, nafsu pula mendorongmu agar memenuhi tuntutan syahwat sedang dunia pula mengajakmu agar memilihnya dari memilih akhirat, anggota tubuh mu meminta agar kamu melakukan sebanyak mungkin dosa dan Allah menghendaki kamu agar memasuki syurga serta mendapatkan keampunannya..... Siapa yang memenuhi pelawaan iblis maka hilanglah agama dari dirinya... siapa yang menuruti ajakan jiwanya maka hilanglah darinya nilai nyawanya... siapa yang mengikuti tuntutan nafsunya maka hilanglah akal darinya... siapa yang memenuhi ajakan dunia maka tiadalah lagi akhirat untuknya... siapa yang menuruti ajakan anggota tubuhnya maka hilanglah syurga untuk dirinya.... manakala sesiapa yang memenuhi pelawaan Allah 'Azzawajalla maka sesungguhnya akan hilanglah pada dirinya semua kejahatan serta dia akan memperolehi segala kebaikan....... yang manakah kita??

BOIKOT!!

Bebaskan Palestin!