PERHATiAN

Adalah dimaklumkan bahawa tidak semua artikel didalam blog ini adalah dari karya saya, ada sesetengahnya (yg bertanda *) diambil dari blog lain untuk renungan bersama.
Terima Kasih.

Friday, September 21, 2007

Puasa..... alhamdulillah aku dapat mengecapi bulan ramadhan untuk tahun ini. Cuma apa yang aku kesalkan kenapa surau tempat aku tiba-tiba lak JAIS tutup rapat,siap kunci berantai lagi....
Memanglah surau ini sejak kebelakangan ada masalah perebutan kuasa antara JAIS dan AJK asal yang telah lebih 10 tahun menguruskan surau Ar-Rahmah Seksyen 8 Shah Alam. Tapi yang aku pelik kat orang-orang yang 'terrer' sangat bab agama ni, nape dia orang tutup surau ni time start bulan yang penuh barakah untuk umat islam membuat amal ibadat, dia orang ni bukan orang islam kot yang pegang jawatan dalam jabatan agama islam. Aku betul tak paham kenapa. Ya Allah ya tuhanku, kau tunjukkanlah mereka-mereka yang terlibat dalam konspirasi ini akan kekuasaan mu demi umatmu yang lain yang ingin memperhambakan diri padamu ya Allah!!

Ungkapan berhikmah Saidina Abu Bakar r.a

Ungkapan berhikmah Saidina Abu Bakar r.a
"sesungguhnya berdiri iblis dihadapanmu, jiwa berada disebelah kananmu, nafsu pula disebelah kirimu, dunia berada dibelakang mu, semua anggota tubuh disekitarmu, sedangkan Allah 'Azzawajalla berada di atasmu.... Maka menghasutlah sang iblis laknatullah kepadamu agar meninggalkan agama mu, jiwa pula mendorong mu kearah maksiat, nafsu pula mendorongmu agar memenuhi tuntutan syahwat sedang dunia pula mengajakmu agar memilihnya dari memilih akhirat, anggota tubuh mu meminta agar kamu melakukan sebanyak mungkin dosa dan Allah menghendaki kamu agar memasuki syurga serta mendapatkan keampunannya..... Siapa yang memenuhi pelawaan iblis maka hilanglah agama dari dirinya... siapa yang menuruti ajakan jiwanya maka hilanglah darinya nilai nyawanya... siapa yang mengikuti tuntutan nafsunya maka hilanglah akal darinya... siapa yang memenuhi ajakan dunia maka tiadalah lagi akhirat untuknya... siapa yang menuruti ajakan anggota tubuhnya maka hilanglah syurga untuk dirinya.... manakala sesiapa yang memenuhi pelawaan Allah 'Azzawajalla maka sesungguhnya akan hilanglah pada dirinya semua kejahatan serta dia akan memperolehi segala kebaikan....... yang manakah kita??

BOIKOT!!

Bebaskan Palestin!